Universal IT Computer Education
MS-CIT,Advanced Tally With GST, Advanced.Excel,Desktop Publishing,Graphic Designing,Web Design,Photo Editing,Hardware&Networking

288

1.Apply…………….. color to objects you want to be transparent in PageMaker

1.Fill

2.none

3.paper

4.black

Answer : none

2.Each publication can have a/an          number of Master Pages

1.limited

2.only one page

3.unlimited

4.only 1 & 2 page

Answer : unlimited




3.The place option is in              menu in PageMaker

1.Edit

2.file

3.Layout

4.type

Answer : .file

4.The   Frame tool is used the same way as the rectangle tool in PageMaker

1.Circal

2.ploygon

3. Rectangle

4.Line

Answer : Rectangle

5.shortcut key for bold

1.shift + B

2.Shift + ctrl + b

3.ctrl + shift + b

4.Alt + shift + b

Answer : Shift + ctrl + b

6.Shortcut key for Line Tool

1.Shift + f1

2.Shift + f2

3.Shift + f3

4.Shift + f4 Answer : Shift + f3

Answer : Shift + f3

7.Shortcut for Undo

1.ctrl + U

2.Ctrl+ Z

3.Ctrl + y

4.Ctrl + F

Answer : Ctrl+ Z

8.Shortcut key for Power paste

1.Ctrl + Alt + V

2.Ctrl + Alt + p

3.Shift + Alt + p

4 .Alt +Ctrl+ V

Answer : Ctrl + Alt + V




9.Shortcut key for Online Help

1.f1

2.f2

3.f3

4.f4

Answer : f1

10.Default page size of pagemaker document

Letter

Medium

A3

A4

Answer : Letter

11.        menu is use to make columns in PageMaker

Edit

Layout

Type

Element

Answer : Layout

12.Default extentation of PageMaker

.pmk

.page

.pmd

.psd

Answer : pmd

13.Shortcut for edit story

Ctrl + B

Ctrl + Q

Shift + S

Ctrl + E

Answer : Ctrl + E

14.Step for inserting a Image in PageMaker

File –> image

File –> import

File –> open

File –> place

Answer : File –> place

15.Shortcut for Text Wrap

Alt + T

Ctrl + E

Alt + Ctrl + E

All of these

Answer : Alt + Ctrl + E

16.We can insert new pages from which menu?

Edit

Layout

Page

Element

Answer : Layout

17.We can give photoshop effects in PageMaker from

Layout –> Image

Utilities –> Photoshop effect

Element –> Image

Insert –> Photoshop effect

Answer : Element –> Image




18.We can change page property from

File –> Page setup

File –> Document setup

Edit –> Page

Pagelayout

Answer : File –> Document setup

19.TIF stand for            

Tit file format

Tif Format File

Tagged Image File

Tab Image File

Answer : Tagged Image File

20.        Tool is used to select and rotate objects in Pagemaker.

Pointer Tool

Ratation Tool

Arrow Tool

Transform Tool

Answer : Ratation Tool

21.Shortcut for Undo

1.ctrl + U

2.Ctrl+ Z

3.Ctrl + y

4.Ctrl + F

Answer : 2.Ctrl+ Z

22.Shortcut key for Online Help

1.f1

2.f2

3.f3

4.f4

Answer : f1




23.In Photoshop the magic       tool allows you to make a selection based on color.

Slice

Wand

Gradiant

All of these

Answer : Wand

24.Shortcut for Smudge tool

R

S

O

U

Answer : R

25.What is the name of default Layer ?

Default layer

Layer

Background

Image

Answer : Background

26.Shortcut for Deselect

Ctrl + B

Ctrl + K

Ctrl + C

Ctrl + D

Answer : Ctrl + D

27.Crop option is in which menu ?

Edit

Image

Select

Layer

Answer : Image

28.Which option you can use for opposite selection ?

Deselect

Oselect

Reverse

Inverse

Answer : Inverse

29.Shortcut for Fit on Screen

Ctrl + 0

Ctrl + F

Ctrl + S

none of these Answer : Ctrl + 0

30.A smallest componant of image is called

Dot

Point

Inch

Pixel

Answer : Pixel

31.What is the default extention of Photoshop ?

.jpg

.pss

.psd

.cdr

Answer : psd

32.Stylize option is in which menu ?

Layer

Filter

Select

View

Answer : Filter

33.From which option you can create Photo Gallery for webpage?

File –> Automate

File –> Export

File –> Save for web

we cant create

Answer : File –> Save for web

34.The tool change the color saturation of an area.

Burn Tool

Sponge Tool

Dodge Tool

Sharpen Tool

Answer : Burn Tool




35.        tool is used to select irregular shapes in Photoshop.

Pen Tool

Polygon Tool

Lasso Tool

Pencil Tool

Answer : Lasso Tool

36.        moves selections, layers, and guides.

Arrow Tool

Pen Tool

Direct Selection Tool

Move Tool

Answer : Move Tool

37.        paints with a sample or pattern to repairs imperfections in a image.

Clone Stamp Tool

Pattern Stamp Tool

Healing Brush Tool

Copy Stam Tool

Answer : Healing Brush Tool

38.Zoom out of an image          

Ctrl+N

Ctrl+ –

Ctrl + +

Ctrl+Z

Answer : Ctrl+ –

39.Copy the Current selection                

Ctrl+C

Ctrl+V

Alt+C

Ctrl+D

Answer : Ctrl+C

40.Feather       

Ctrl+F

Alt+F

Ctrl+D

Alt+Ctrl+D

Answer : Alt+Ctrl+D

41.To Show Full Screen Privew             

F7

F8

F9

F10 Answer : F9

42.When Light Colour Texts Are Placed On A Light Colour Background, It Needs The Following

Application

Transparency applied to the text

Transparency applied to the background

a dull outline applied to the text

all of the above.

Answer : Transparency applied to the background




43.Export Option Is In Menu.

File

View

Bitmap

Effect

Answer : File

44.        Is The Extion Of Coreldraw.

.DRW

.CDR

.CRD

.RCD

Answer : .CDR

45.Minimum Zoom Level In Corel Draw ?

10%

6%

4%

1%

Answer : 10%

46.The Menu Bar Is A Special Toolbar That Displays The Coreldraw       .

menu names

menu icons

recently edited file

shortcuts

Answer : menu names

47.Shortcut For Open

Ctrl+Alt+O

Ctrl+O

Shift+Alt+O

Alt+O

Answer : Ctrl+O

48.Shorcut for Properties

Alt+shift

Alt+p

Alt+shift+p

Alt+Enter

Answer : Alt+Enter

49.Shorcut For Step and Repeat

Ctrl+Shift+D

Ctrl+Shift+S

Ctrl+Shift+R

Ctrl+Shift+O

Answer : Ctrl+Shift+D

50.Coreldraw is a       base software

Bitmap

Vector

Pixel

Points

Answer : Vector




51.What is the basic use of Coreldraw ?

To create web pages

To create Animation

To create Pressentation

To create Designs

Answer : To create Designs

52.        Is The Command To Merge Two Object.

Weld

Intersect

Trim

All Of These

Answer : Weld

53.Which Option You Can Use To Joint Nodes?

Close Path

Fit Text To Path

Joint Path

Group

Answer : Close Path

54.3d Effect Option In Which Menu

Effect

Bitmap

Text

Edit

Answer : Bitmap

55.Page Orientation Is Corel Draw ?

Portrait

Landscape

A And B

None Of The Above

Answer : A And B

56.        Is Used For Selecting And Deselecting Objects.

Bezier tool

freehand tool

shape tool

pick tool

Answer : pick tool

57.Barcode Option Is In Which Menu

Edit

View

Text

Arrange

Answer : Edit

58.Shortcut for Group in coreldraw

Ctrl + U

Ctrl + G

Ctrl + J

none of these

Answer : Ctrl + G

59.        Option Will Draw A Horizontal Line Through The Text

Strikethrough

Reverse

Italic

Underline

Answer : Strikethrough

60.Control Paltte Is In Under             Menu.

Layout

File

Edit

Windows

Answer : Windows




Leave A Reply

Your email address will not be published.